f.a.q.

U heeft een vraag, wij hebben een antwoord

Heeft u een vraag over onze pellets? Bekijk hier de meest gesteld vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. 

Uit welke houtsoorten bestaan de pellets?

Onze pellets worden geproduceerd uit naaldhout of loofhout. Het gebruikte naaldhout is veelal vuren en in sommige gevallen grenen. In de pellets uit loofhout zit vaak een mix van frak√©, mahonie, essen en eiken verwerkt.  

Zijn de houtpellets gecertificeerd?

Onze houtpellets zijn nog niet gecertificeerd. Het productieproces van de houtpellets is volgens de Europese EN-PLUS norm. 

Hoe en wanneer kan ik een bestelling ophalen?

Bij het plaatsen van een bestelling kunt u aangeven dat u de bestelling zelf wil komen afhalen. U kunt dan een voorkeursdatum opgeven. Nadat u de geautomatiseerde opdrachtbevestiging heeft ontvangen, ontvangt u via een van onze medewerkers een bevestiging m.b.t. de voorkeursdatum of een nieuwe voorstel.

Wat is de levertijd?

De levertijd verschilt per product. Voor een bestelling van losse zaken geldt doorgaans ca. 2 werkdagen. Voor een bestelling van pallets geldt doorgaans ca. 3 tot 5 werkdagen. Kijk voor meer informatie op: https://pelletcentraleopmeer.nl/index.php/levertijd-en-verzendkosten/

Worden er bomen gekapt voor de productie van houtpellets?

Nee. Voor de productie van onze houtpellets maken wij gebruik van restafval als secundair, duurzame houtgrondstof. Het restafval is afkomstig uit de trappen-productie van PK Trappen B.V. en TBW-Trappen.nl. De trappen en houtpellets worden geproduceerd op dezelfde locatie aan de Veken 211 te Opmeer.